Із порту «Південний» вирушив найбільший кейпсайз з початку роботи зернового коридору / Фото

16:20 27.09.2022

В рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування морські порти Одеса, Чорноморськ та «Південний» відправили 231 судно, які експортували 5,3 млн тонн агропродукції до країн Азії, Європи та Африки. 

Про це повідомила прес-служба ДП «Адміністрація морських портів України», пише видання Порти України.

У вівторок, 27 вересня, з портів Великої Одеси вирушили дев’ять балкерів із 345 тис. тонн агропродукції. Серед них — найбільший за час роботи зернового коридору кейпсайз Maran Excellence (прапор — Мальта) дедвейтом 180,9 тис. тонн, на який у морському порту «Південний» завантажено 115 тис. тонн зерна, а також балкер Nord Wind (прапор — Барбадос) з 27,3 тис. тонн української пшениці для Тунісу з Одеського порту.

Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Станом на 26 вересня в рамках зернової ініціативи порти Одеса, Чорноморськ та «Південний» відправили 222 судна, які експортували 4,9 млн тонн агропродукції.

Наприкінці липня представники України, Туреччини та ООН підписали у Стамбулі Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів, яка покликана частково розблокувати українські морські порти Одеса, Чорноморськ і «Південний» для експорту зерна та добрив. Аналогічну угоду ООН та Туреччина підписали з Росією. Угоди діятимуть протягом трьох місяців із можливістю продовження.

Перше завантажене судно в рамках Ініціативи вийшло з Одеського порту 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло до порту Чорноморськ 7 серпня і залишило порт 13 серпня.
 

Ще на цю тему