Загарбники проклали трубопровід для перекачування пального поблизу Нової Каховки

12:30 25.09.2022

російські загарбники проклали поблизу Нової Каховки на Херсонщині трубопровід для перекачування пального.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказала керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформ.

«Ми продовжуємо тримати вогневий контроль над тими тимчасово окупованими територіями, де ворог розташовує свої запаси, де зосереджує техніку та озброєння. Вони намагаються вишукувати для себе варіанти для переправлення через Дніпро, попри те, що ми постійно «коригуємо» стан мостів для того, щоб вони не використовувалися для переміщення важкої техніки, але легкову техніку вони туди спрямовують. І також відомо, що проклали трубопровід для перекачування пального», - зазначила вона.

Також, за словами Гуменюк, статистика останніх днів показує, що ворог продовжує ракетні атаки по низці областей, почастішали й випадки застосування дронів-камікадзе. «Вони, по-перше, мають обмеження по дальності дії, тому застосовують безпосередньо по тих регіонах, які вони можуть сягнути. Їх тактико-технічні характеристики ще не вивчені, тому що є суперечливі дані про те, наскільки далеко вони можуть бути направлені», - сказала вона.

Гуменюк додала, що ці дрони керовані і часто змінюють маршрути під час атаки. «Ми це так само спостерігаємо та аналізуємо тактику ворога, що саме він намагається віднести до бойових хитрощів. Я думаю, що все одно ми їх розгадаємо», - сказала вона.

За її словами, нині відомо, що ці дрони мають гучний двигун, який сповіщає про наближення такої атаки, і це вже сигнал для того, щоб перейти в укриття.


Як повідомлялося, за минулу добу, 24 вересня, ЗСУ знищили на південному напрямку 57 російських загарбників та 30 одиниць ворожої техніки.

Теми:

Ще на цю тему