Смерть в окопі або 10 років за дезертирство: у рф покарання військових стануть жорсткішими, путін підписав пакет поправок

19:30 24.09.2022

Після оголошення "часткової мобілізації" у рф вирішили ввести більш жорсткі покарання для військових - сьогодні російський диктатор володимир путін підписав пакет поправок щодо військової служби.

Передає УНН.

Зібрали головне - кого, за що і як будуть карати в рф:

— Запроваджується кримінальна відповідальність за добровільну здачу у полон строком від 3 до 10 років.

— Запроваджується кримінальна відповідальність за мародерство на строк до 15 років.

— Іноземці, які беруть участь у "сво", зможуть отримати громадянство рф за спрощеною системою.

— Військовослужбовців можуть позбавити волі на 10 років за дезертирство, добровільну здачу в полон і відмову брати участь у бойових діях.

— Запроваджується кримінальна відповідальність за повторне порушення умов контракту з держоборонзамовлення — від 4 до 8 років колонії, а якщо не виконано завдання або збиток становив щонайменше 5 млн рублів — терміном від 5 до 10 років.

— Запроваджується кримінальна відповідальність за повторну відмову від укладання контракту щодо держоборонзамовлення на строк від 4 до 8 років.

Що передувало

21 вересня російський диктатор володимир путін заявив про часткову мобілізацію в рф. Повідомляється, що буде мобілізовано 300 тисяч резервістів.

Після заяви путіна про "часткову мобілізацію" у країні почалася нова хвиля підпалів військкоматів. На кордонах росії з Грузією, Монголією та Казахстаном очевидці фіксують великі черги авто з охочими покинути рф.

Теми:

Ще на цю тему