Казахстан, Узбекистан та Киргизстан заборонили своїм громадянам воювати в Україні

11:00 22.09.2022

Казахстан, Узбекистан та Киргизстан попередили своїх громадян, що за участь у конфлікті їх підданих чекає кримінальна відповідальність – позбавлення волі та конфіскація майна.

Про це пише Anadolu Agency, передає УНН.

Деталі

Посольство Киргизстану в Росії 21 вересня повідомило своїх громадян, що за участь у бойових діях на території іноземних держав на них чекає кримінальна відповідальність. Громадянам Киргизстану, які живуть у Росії і яких будуть закликати брати участь у будь-яких військових діях, радять негайно звертатися до дипломатичного представництва своєї країни.

Ті, хто поїдуть на війну, ризикують позбутися волі на строк від 5 до 10 років, можлива також конфіскація майна. З аналогічною позицією напередодні виступила влада Узбекистану та Казахстану.

Посольство Узбекистану в РФ заявило, що застерігає співвітчизників від створення добровольчих батальйонів та/або участі у бойових діях на території іноземних держав, за які встановлено кримінальну відповідальність. Йдеться до 10 років позбавлення волі.

У Казахстані за таке саме порушення загрожує тюремний термін від 5 до 9 років, який передбачається відповідно до статті 172 КК РК (діяння, пов'язані з умисною неправомірною участю громадян Казахстану у збройних конфліктах чи воєнних діях на території будь-яких іноземних держав за відсутності ознак найманства).

Нагадаємо

21 вересня під час свого звернення, російський президент володимир путін заявив про часткову мобілізацію в рф.

Після указу російського президентка, глава міноборони росії шойгу наказав покликати на війну в Україні 300 тисяч людей. На це одразу ж відреагували протестні рухи та закликали виходити на акції проти такого рішення.

Вже затримано понад 1312 людей у 38 містах росії.

Теми:

Ще на цю тему