У краснодарському краї до росгвардії набирають «добровольців» з донських казаків - Генштаб

08:20 22.09.2022

Військове керівництво рф проводить так звану «внутрішню самомобілізацію» та почало набирати до росгвардії рашистів з «всєвєлікого войска донского».

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Для поповнення втрат особового складу підрозділів окупаційних військ на тимчасово захоплених територіях України військово-політичне керівництво російської федерації оголосило часткову мобілізацію. Разом з тим, продовжується проведення заходів так званої «внутрішньої самомобілізації». У військах казачого товариства «всєвєлікого войска донского» здійснюється підбір кандидатів для служби в росгвардії. Кубанське казаче військо зобов’язане сформувати додаткові підрозділи «добровольців» та провести їх підготовку на базі районних казачих товариств краснодарського краю», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що у місті Чита і області набір кандидатів здійснюється під виглядом відправки на будівельні роботи в Україні.

Як повідомлялося раніше, у російських містах на сході країни, в Іркутську, Улан-Уде, Хабаровську, Якутську, Томську, Новосибірську, Єкатеринбурзі проходять акції протесту проти мобілізації.

21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію, після чого активісти та опозиціонери почали закликати влаштовувати акції протесту. Рух «Весна» закликав росіян виходити на вулиці своїх міст увечері 21 вересня, о 19:00 за місцевим часом. Команда Олексія Навального пообіцяла підтримку тим, хто протестуватиме або «займатиметься більшими речами, в тому числі підпалювати військкомат».

Заходи з реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. міністр оборони рф Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Теми:

Ще на цю тему