МЗС Румунії дорікнуло ексміністру за поширення кремлівських наративів щодо України

08:00 19.09.2022

Міністерство закордонних справ Румунії видало спеціальну заяву з приводу скандальних висловлювань колишнього очільника цього відомства Андрія Марги, який раніше закликав Україну «поступитися територіями».

Як повідомляє Укрінформ, така інформація поширена на румунському ресурсі G4Media.ro та у багатьох інших румунських виданнях.

«МЗС вважає неприпустимими заяви Андрія Марги в публічному просторі щодо агресивної війни Росії проти України та її наслідків. Ці заяви кричущо суперечать офіційній позиції Румунії щодо незаконної, невиправданої та неспровокованої агресії Росії проти України, а також основоположним принципам міжнародного права, які регулюють сьогодні міжнародні відносини», - цитує видання прес-реліз МЗС Румунії.

Як зазначає зовнішньополітичне відомство Румунії, цей колишній дипломат наразі заохочує та поширює зловмисні наративи, що продукуються в росії. Міністерство закордонних справ Румунії при цьому наголошує та твердій підтримці суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомлялося, Андрій Марга, колишній міністр закордонних справ і освіти Румунії та колишній ректор одного з румунських університетів, минулої п'ятниці публічно заявив, що Україна перебуває в «неприродних кордонах» і повинна поступитися територіями Росії, Угорщині, Польщі та Румунії.

Посольство України в Румунії відреагувало на цю заяву та висловило жаль з приводу виловлювань Марги, які ставлять під сумнів базові принципи міжнародного права.

Ще на цю тему