Окупанти на кілька днів заборонили чоловікам виїзд із Криму - тестували готовність до мобілізації

21:00 18.09.2022

У тимчасово окупованому Криму російські загарбники влаштували перевірку готовності до мобілізації, оприлюднивши указ про заборону чоловікам залишати півострів, а згодом видаливши його.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши хроніки тимчасово захоплених територій.

«Автономна Республіка Крим. Окупанти видали указ про заборону чоловікам залишати півострів з напрямку Керченського мосту, але через декілька днів видалили його з офіційного ресурсу. Таким чином у кремлі тестують готовність росіян до мобілізації», - ідеться в повідомленні.

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області, за даними ЦПД, російські загарбники шукають дітей, які навчаються за українською програмою, і погрожують їхнім батькам. Також здійснюють хакерські атаки на сайти управління освіти й навчальних закладів Мелітополя.

У Херсонській області загарбники створили власний «Новокаховский коммунальный сервис» і вимагають від місцевих жителів саме на його рахунок сплачувати за всі комунальні послуги. Також населенню заявлено про «списання» всіх боргів станом на 1 вересня.

У Донецькій області загарбники показово вивісили портрет Тараса Шевченка в Маріуполі поруч із російськими авторами, щоб вдати, ніби вони «піклуються про український народ».

У Центрі протидії дезінформації зауважили, що подібні кроки росіян є маніпуляцією та спробою нав'язати комплекс меншовартості.
 

Ще на цю тему