Кримського міністра-зрадника чекає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років

12:30 17.09.2022

Прокуратура АРК та м. Севастополя повідомила про підозру окупаційному «міністру внутрішньої політики, інформації та зв’язку», який відповідає за поширення ідей «русского міра».

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

«За процесуального керівництва прокуратури автономії окупаційному «міністру внутрішньої політики, інформації та зв’язку Республіки Крим» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності», - йдеться у повідомленні.

Підозру оголошено за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Зазначається, що моменту окупації до квітня 2022 року підозрюваний обіймав керівні посади в окупаційних органах влади. Його призначили на посаду «міністра» у квітні 2022 року.

Він відповідає за поширення ідей «руского міра» серед кримчан та дискредитацію діяльності органів державної влади України.

«Саме вказана особа є організатором акції зі збору російської літератури та символіки та передачі її для шкіл тимчасово окупованої Херсонщини», - наголосили у прокуратурі.

Таким чином, він добровільно обійняв посаду пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі державної влади в окупованому Криму.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.
 

Ще на цю тему