Російська «Сєвєрсталь» через санкції не провела платежі за євробондами

10:30 17.09.2022

Російська компанія ПАТ «Сєвєрсталь», яка працює у сфері металургії та сталеваріння заявила, що через санкції не має можливості провести виплати за євробондами з погашенням у 2024 році через санкції. 

Інформація про це була опублікована на офіційному сайті компанії, пише видання thepage.ua.

У повідомленні йдеться про те, що 16 вересня компанія повинна була сплатити за єврооблігаціями купонний дохід на 12,6 млн доларів з випуску єврооблігацій з погашенням у 2024 році.

Проте компанія не отримала дозвільних документів на проведення платежу, хоча й подала заздалегідь заяву на отримання ліцензії, яка надає дозвіл компанії проводити платежі щодо євробондів.

У компанії наголосили, що поки що не отримали відповідних документів і «немає жодних гарантій щодо того, чи будуть вони видані і в який термін».

«На даний момент ПАТ «Сєвєрсталь» знаходиться в процесі вироблення можливого в поточних умовах варіанту обслуговування боргу по єврооблігаціям-2024 і найближчим часом планує винести його на обговорення з інвесторами», — зазначається у повідомленні.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему