У Чорному морі знайшли рятувальний пліт із затонулого російського крейсера «Москва» / Фото

16:20 16.09.2022

Декілька матросів із потопленого українськими захисниками флагмана російського Чорноморського флоту крейсера «Москва» намагалися врятуватися, але загинули на плоту в центрі Чорного моря.

Про це повідомляє видання Асоціація реінтеграції Криму, пише Думська.

За її інформацією, екіпаж українського суховантажного судна Nefterudovoz-45M виявив за 140 км від узбережжя Румунії рятувальний пліт з крейсера, на якому були речі російських військових моряків.

Серед предметів – військова форма старшого матроса з бойовим номером 3-3-21 (мінно-торпедна бойова частина), інші рятувальні прилади, дрібні російські гроші, столові прилади та сім-картки мобільного зв'язку агресора.

Судячи з усього, кільком членам команди крейсера вдалося врятуватися, вони деякий час дрейфували на плоту, але їх не врятували і моряки загинули.

Знайдені предмети було передано слідчим органам України.

Також стало відомо, що під час рятувальної операції в момент спуску до крейсера, що затонув, загинули два водолази країни-агресора.

Нагадаємо, ввечері 13 квітня російська інформагенція ТАСС повідомила про пожежу на «Москві» та детонацію боєприпасу. Також повідомлялося про евакуацію всього екіпажу, яка, як відомо, проводиться лише у разі, коли корабель тоне. Про те, з якої причини ворожий флагман отримав пошкодження, ЗМІ окупантів не уточнювали.

Всі фото з сайту Думська

Українська сторона, у свою чергу, заявила про ураження крейсера протикорабельними ракетами «Нептун».

14 квітня вдень з'явилася інформація про те, що «Москва» не затонула, а лягла на бік і її намагаються відбуксирувати до анексованого Криму. Увечері того ж дня ТАСС із посиланням на міноборони Росії повідомила, що «Москва» затонула під час буксирування в умовах шторму. Таким чином Росія остаточно визнала загибель флагмана чорноморського флоту.

Зазначається, що за різними даними на борту крейсера «Москва» загинуло від 400 до 450 російсьеих військових.
 

Ще на цю тему