Німеччина конфіскувала активи російської Роснафти

19:00 16.09.2022

Влада Німеччини взяла під держконтроль німецькі «дочки» ПАО «Роснєфть».

Уряд Німеччини вирішив передати активи німецьких «дочок» Роснєфті під зовнішнє управління Федерального мережевого агентства BNetzA.

Про це йдеться на сайті уряду ФРН, пише НВ.

Російський диктатор Володимир Путін та президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган дають старт будівництву АЕС Аккую у березні 2021 року (Фото:Anadolu Agency)
Російські гіганти інвестували мільярди по всьому світу. Ці проєкти почали помирати — приклади Роснєфті, Лукойла та Росатома

Зокрема, йдеться про акції трьох нафтопереробних заводів. Так, BNetzA отримає тимчасовий контроль над компаніями Rosneft Deutschland GmbH (RDG) та RN Refining & Marketing GmbH (RNRM) та акціями трьох НПЗ: PCK Schwedt (Шведт), MiRo (Карлсруе) і Bayernoil (Фобург).

Уряд ФРН узяв під контроль німецькі активи Роснафти, щоб забезпечити роботу нафтопереробного заводу Schwedt поблизу польського кордону.

«Рішення супроводжується комплексним пакетом на майбутнє, який забезпечить трансформаційний поштовх для регіону та підтримає нафтопереробний завод для забезпечення постачання нафти альтернативними шляхами постачання», — зазначили в німецькому відомстві.

Цей завод постачає основну частину авіаційного пального для аеропорту в Берліні та бензину для автомобілів у цьому регіоні.

Підприємство покладалося на нафтопровід Дружба з Росії для постачання сирої продукції.

Нагадаємо, що місяцем раніше російська Транснафта заявила, що постачання російської нафти транзитом через територію України нафтопроводом Дружба зупинено з 4 серпня. Гроші, які компанія надсилала Україні в оплату транзиту, повернулися на рахунки Транснафти «у зв’язку із набранням регламенту Євросоюзу, тобто сьомого пакету санкцій».

Споживачі російської нафти виступили з ініціативою взяти на себе зобов’язання щодо оплати транзиту російської нафти.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему