В окупованому Криму викладача технікуму звільнили з роботи через українську пісню

08:20 16.09.2022

Російські окупанти продовжують боротися з українськими піснями в українському Криму. У Білогірську викладача місцевого технікуму Андрія Білозерова звільнили за поставлену на уроці пісню «Байрактар».

«Андрій Білозеров включив в авдиторії українську націоналістичну пісню . Викладача технікуму звільнено» , - заявив у коментарі російським пропагандистам радник «голови Криму» з інформаційної політики Олег Крючков, повідомляє ZN,UA.

Раніше у соцмережах опублікували відео уроку Білозерова, на якому той включав пісню «Байрактар», присвячену турецькому ударному безпілотнику, одному із символів російсько-української війни.

За даними Telegram-каналу «SHOT», на вчителя української і російської мов поскаржилися його ж учні, які заявили, що Білозеров «постійно розповідав, як чекає на прихід ЗСУ».

«Ми розцінюємо як зраду такі музичні перформанси. Якщо хтось хоче підтримати Україну, то може їхати туди», - заявив Крючков, «забувши» згадати про те, що Крим – теж частина України.

У пресслужбі МВС Криму заявили, що розпочали перевірку «всіх обставин події» і прийматимуть рішення «відповідно до законодавства».

Напередодні в тимчасово окупованому Бахчисараї покарали шістьох учасників весілля, на якому прозвучала українська пісня «Червона калина». Суд вирішив, що це демонстрація нацистської символіки, і засудив власника банкетного залу на 15 діб арешту, діджею та танцівниці дали по 10 діб, матері нареченого – п'ять діб, матері нареченої – штраф у 40 тисяч рублів, дружині власника ресторану – штраф у 50 тисяч рублів.
 

Ще на цю тему