В РФ заявили, що вважатимуть далекобійні ракети від США для України вступом у війну

19:00 15.09.2022

Речниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що Росія вважатиме постачання Україні далекобійних ракет вступом США у війну.

Як повідомляє "Європейська правда, її слова наводить "Интерфакс". 

"Якщо Вашингтон ухвалить рішення про постачання Києву ракет більшої дальності, то він перейде "червону лінію" і стане безпосередньою стороною конфлікту", - заявила Захарова. 

Вона також заявила, що допомога Україні зброєю буцімто "призводить до затягування бойових дій і нових жертв серед мирного населення" та що це збільшує ризик військового зіткнення між Росією і країнами НАТО.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, Україна нещодавно попросила у США у тому числі тактичні ракетні системи ATACMS дальністю 300 кілометрів, аргументуючи, що це необхідно для продовження звільнення окупованих територій.

У липні радник із нацбезпеки президента США Джейк Салліван наголошував, що США не готові надавати ATACMS, оскільки з цієї зброї можливо завдавати ударів вглиб території РФ і в Білому домі побоюються надмірної ескалації.

Пізніше близько 20 авторитетних американських військових, дипломатів та експертів закликали Білий дім рішучіше озброювати Україну. Серед іншого, вони висловилися за надання ракет ATACMS та не погоджуються з побоюваннями Саллівана, що це буде надмірною ескалацією. 

Ще на цю тему