Глава Пентагону обговорив з японським колегою протидію Китаю та росії

13:00 15.09.2022

Глави оборонних відомств США і Японії на зустрічі в Пентагоні обговорили спільні зусилля для захисту світового порядку, який намагаються дестабілізувати Китай і росія.

Про це йдеться в офіційному повідомленні міноборони США за результатами переговорів, повідомляє Укрінформ.

«Ми поділяємо бачення вільного й відкритого Індо-Тихоокеанського регіону, а також заснованого на встановлених правилах міжнародного порядку. Втім, недавня агресивна поведінка Китаю й неспровоковане вторгнення росії в Україну стали серйозними викликами цьому», - заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

Своєю чергою міністр оборони Японії Ясукадзу Хамада наголосив, що «жодна країна не має права свавільно змінювати заснований на правилах порядок».

У цьому зв’язку очільники оборонних відомств вказали на агресивну поведінку Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема навколо Тайваню. При цьому глава Пентагону запевнив, що Сполучені Штати докладуть усіх зусиль, аби зміцнити альянс із Японією.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня готується зустріч лідерів росії й Китаю в Самарканді (Узбекистан), у кулуарах саміту Шанхайської організації співробітництва.

Ще на цю тему