Росія заборонила в'їзд 30 британцям із "піар-структур і оборонного лобі"

09:40 15.09.2022

Міністерство закордонних справ Росії в середу 14 вересня оголосило про заборону в’їзду до країни 30 підданим Великої Британії, які належать до "піар-структур" і "оборонного лобі".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення російського МЗС.

Там стверджується, що занесені до санкційного переліку британці – це "керівники британських структур, які відповідають за скоординоване просування антиросійського інформаційного порядку денного, а також представники оборонного лобі Британії".

МЗС Росії не навело повного переліку тих, хто потрапив під санкції, але згадало "таких закоренілих русофобів", як генерального директора асоціації Public Relations and Communications Association Ф. Інгхема, співзасновника мережевої маркетингової структури PR Network Н. Регаццоні та експерта з хімічного та біологічного захисту Г. де Бреттона-Гордона.

За твердженням російського зовнішньополітичного відомства, Інгхем та Регаццоні "режисують резонансні русофобські сюжети з метою нав'язування західних підходів та маніпулювання громадською думкою", а де Бреттон-Гордон "відомий провокаційними "експертними оцінками", в яких незмінно міркує про нібито готовність Росії застосувати хімічну зброю на території Британії, а також проти мирного населення України".

Востаннє Росія оголошувала про санкції на початку серпня. Тоді вона заборонила в’їзд 39 британським політикам, бізнесменам і журналістам, зокрема колишньому прем’єр-міністру Девіду Кемерону.

Нагадаємо, член комітету із закордонних справ британського парламенту, депутат Лейбористської партії Ліам Бірн запропонував заборонити видачу всіх туристичних віз росіянам і оголосити "Єдину Росію" терористичною організацією.

Теми:

Ще на цю тему