Ердоган став на захист Азербайджану та назвав "неприйнятними" порушення Вірменією мирної угоди 2020 року

09:00 15.09.2022

Нещодавні порушення Вірменією мирної угоди 2020 року, що призвели до нової напруженості на кордоні з Азербайджаном, «неприйнятні», заявив президент Туреччини, підтвердивши підтримку Азербайджану з боку Анкари.

Про це УНН пише з посиланням на агенство Anadolu.

Деталі

Виступаючи перед громадськістю в Анкарі, Реджеп Тайіп Ердоган сказав, що Туреччина розглядає останню напруженість на кордоні як результат порушення Вірменією угоди від листопада 2020 року про припинення карабахської війни, яке призвело до перемоги Азербайджану, додавши, що він вважає це «неприйнятним».

Ердоган також підтвердив підтримку Туреччиною Азербайджану, заявивши, що світ має знати, що Туреччина підтримує своїх азербайджанських братів та сестер.

Туреччина сподівається, що Вірменія відступить від свого нинішнього помилкового шляху і натомість працюватиме в ім'я миру, сказав він, додавши, що Вірменія зіткнеться з «наслідками» своєї «агресивної позиції» та порушенням угоди.

Доповнення

У Вірменії та Азербайджану напружені відносини з 1991 року, коли вірменські військові окупували Нагірний Карабах, також відомий як Верхній Карабах, територію, визнану на міжнародному рівні частиною Азербайджану.

У ході конфлікту 2020 року Азербайджан звільнив кілька міст і понад 300 населених пунктів і сіл, які були окуповані Вірменією, перш ніж Москва виступила посередником в угоді про припинення бойових дій 9 листопада.

Ще на цю тему