Прем'єр-міністр Вірменії: у сутичках з Азербайджаном загинули 105 військовослужбовців

19:20 14.09.2022

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що за останні два дні 13 и 14 вересня у сутичках з Азербайджаном загинули 105 вірменських військовослужбовців.

Повідомляє УНН з посиланням на агенство Арменпресс.

Цитата

"Вчора з трибуни Національних зборів я сказав, що у нас убито 49 солдатів, і сказав, що, на жаль, це не остаточна цифра. Можу сказати, що на даний момент кількість убитих зросла до 105", - сказав прем'єр у середу під час урядової сесії питань та відповідей у ​​парламенті.

Деталі

У своєму виступі перед парламентом Пашинян заявив, що Азербайджан "встановив контроль" над деякими частинами території Вірменії внаслідок останнього військового протистояння.

"Якщо ми говоримо, що Азербайджан здійснив агресію проти Вірменії, значить їм вдалося встановити контроль над деякими територіями", - сказав він.

Доповнення

Вірменія та Азербайджан звинувачують один одного в останньому спалаху конфлікту на Південному Кавказі.

13 вересня о 00.05 ЗС Азербайджану розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій із застосуванням артилерії, бойових безпілотників та великокаліберних знарядь у напрямку Сотк, Варденіс, Горіс, Капан, Артаніш та Ішханасар. Вони також робили спроби просунутися на територію Вірменії, але були змушені відступити вогнем у відповідь.

Сьогодні вранці Збройні сили Азербайджану відновили атаки, у тому числі із застосуванням ударів безпілотників та артилерії у напрямку Джермук Сюніка та села Верин Шоржа Гегаркунікського району.

В свою чергу, міноборони Азербайджану повідомило про загибель 42 військовослужбовців армії та восьми прикордонників.

Пашинян чинить опір закликам опозиції запровадити військовий стан у Вірменії, як це було зроблено два роки тому під час кривавої шеститижневої війни з Азербайджаном через спірний Нагірно-Карабахський регіон, заявивши, що поки не вважає це за необхідне.

Бойові дії, що почалися у вівторок, стали найзапеклішими між колишніми радянськими республіками з 2020 р

Ще на цю тему