Близько 5 тисяч військовослужбовців ЗСУ уже пройшли підготовку у Великій Британії

15:20 14.09.2022

Близько 5 тисяч військовослужбовців ЗС України уже пройшли підготовку в рамках операції "INTERFLEX" у Великій Британії.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Повідомляється, що на території Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії триває базова загальновійськова підготовка українських військовослужбовців. Програма, започаткована урядом Великобританії, отримала назву операція "INTERFLEX".

Цитата

"На даний час, за участі інструкторів з Канади, Нідерландів, Нової Зеландії, України та, власне, Сполученого Королівства навчання успішно завершили майже 5 тисяч наших військовослужбовців. Вони отримали базові знання, уміння й навички з тактичної медицини, інженерної, вогневої, психологічної та тактичної підготовки, включаючи ведення наступальних та оборонних дій в урбанізованій місцевості", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що операція "INTERFLEX" є одним із яскравих прикладів міжнародної підтримки нашої держави та переконливим свідченням, що Україна не сама в боротьбі з російською агресією.

"Також, найближчим часом, планується розширення операції "INTERFLEX", зокрема, започаткування навчального курсу з підготовки молодших командирів військових частин та підрозділів Збройних Сил України", - інформує Генштаб.

 

Теми:

Ще на цю тему