росіяни хочуть посилити «кадировцями» угруповання під Херсоном - розвідка

14:40 14.09.2022

Військові частини російської федерації скасовують відправку підрозділів в Україну через масову відмову особового складу брати участь у бойових діях. Угруповання під Херсоном намагаються посилити «кадировцями», але їхні підрозділи неукомплектовані.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

«В частинах і з’єднаннях, які перебувають на території рф, скасовують заплановані відправки особового складу в Україну. Причина – масова відмова від участі в бойових діях», – ідеться у повідомленні.

У ГУР зазначають, що військовослужбовців 5-ї окремої танкової бригади 36-ї армії з Улан-Уде, які пишуть рапорти на звільнення через відмову продовжувати участь в бойових діях в Україні, звільняють зі служби без урахування будь-яких пільг (вислуга років – рік за три, статус ветерана тощо). Особовому складу бригади, який перебуває в Україні, надають відпустки виключно за сімейними обставинами, зокрема це смерть близьких родичів.

Одночасно в підрозділах, які беруть участь у війні проти України, спостерігається катастрофічна нестача особового складу. З метою "вирішення проблеми" російське командування суттєво скоротило час на реабілітацію військових після поранень і контузій. Пораненим у госпіталях цілеспрямовано спрощують діагнози, не проводять раніше заплановані операції та пропонують повернутись в Україну. Лікарям "рекомендують" надавати дозвіл на планові хірургічні втручання тільки після війни або за прямим дозволом командира пораненого.

"Відомий випадок, коли після розриву барабанної перетинки вуха та контузії військовослужбовця за 3 дні виписали із шпиталю. Офіційний діагноз – "отит". Надано рекомендацію не застуджувати вухо. При цьому відмовлено в операційному втручанні", - зауважили в ГУР.

Загарбники намагаються посилити угруповання під тимчасово захопленим Херсоном за рахунок "наявних резервів". Для цього планується передислокування 4 батальйонів так званих "кадировців". Але наразі ці підрозділи значно недоукомплектовані. Більшість особового складу – не чеченці, а найманці з найбідніших регіонів рф.

Ще на цю тему