Вірменія і Азербайджан звинуватили одне одного у порушенні режиму припинення вогню

12:20 14.09.2022

Міністерство оборони Вірменії заявило про нові зіткнення між азербайджанськими та вірменськими військами.

Про це йдеться у заяві відомства, пише Європейська правда.

У Міноборони Вірменії стверджують, що в середу вранці Азербайджан відновив наступальні дії, зокрема у напрямку населених пунктів Джермук і Верін Шоржа, застосовуючи артилерію, міномети та великокаліберну стрілецьку зброю.

Також повідомляється, що Азербайджан використав ударні безпілотники у напрямку Джермука.

За даними вірменського прем'єра Нікола Пашиняна, внаслідок боїв в останні дні загинули 49 військовослужбовців Вірменії, Азербайджан повідомив про 50 загиблих азербайджанських військових.

Азербайджан у свою чергу заявив, що Збройні сили Вірменії "знову порушили режим припинення вогню і в ніч з 13 на 14 вересня" та вранці відкрили вогонь по підрозділах, розташованих у Кельбаджарському та Лачинському районах, з мінометів та артилерії різних калібрів.

«Нашими підрозділами, розташованими на цьому напрямку, вживаються відповідні заходи реагування»,– йдеться у заяві Міноборони Азербайджану.

Вірменія раніше звернулася до Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), яка за підсумками засідання у вівторок вирішила направити до Вірменії місію на чолі з генсеком Станіславом Засем, щоб оцінити ситуацію на вірмено-азербайджанському кордоні.

Ще на цю тему