В РФ визнали, що 9 країн ЄС не видають туристичні візи росіянам

16:40 13.09.2022

В Росії визнали, що третина країн Європейського Союзу не видають туристичні візи росіянам.

Как пишет Європейська правда про це заявила Асоціація туроператорів Росії, повідомляє російське державне агентство ТАСС.

Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди не приймають від російських туристів документів на отримання віз. 

Португалія з лютого отримала 10 запитів на "золоті візи" від росіян – відмовила всім
При цьому, деякі країни продовжують видавати візи росіянам. 

Як зазначили туроператори, продовжують приймати документи на візи під туристичні поїздки Італія, Іспанія, Греція, Франція, Угорщина та Кіпр. Вони видають національні візи.

ЄС наразі не вводить загальну заборону на туристичні поїздки росіян, оскільки низка країн, у тому числі Угорщина, виступили проти.

Однак з 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Водночас, низка країн ЄС в односторонньому порядку припинили видачу віз ЄС росіянам для туристичних поїздок, деякі держави, зокрема балтійські, зробили це ще весною.

Раніше "Європейська правда" детально пояснювала, що змінить рішення ЄС про візи для росіян та чому воно не має задовольнити Україну.

Теми:

Ще на цю тему