Роль Росії як посередника між Азербайджаном і Вірменією нікчемна – МЗС

13:40 13.09.2022

Міністерство закордонних справ у вівторок заявило, що стежить за останніми подіями на кордоні Азербайджану та Вірменії, де сторони звинувачують одна одну в прикордонних обстрілах.

Про це йдеться в коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, наданого "Європейська правда".

За його словами, Україна закликає Баку та Єреван до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту з дотриманням норм міжнародного права, зокрема поваги до суверенітету та територіальної цілісності держав в межах їхніх міжнародно визнаних кордонів.

"При цьому відзначаємо нікчемність будь-яких посередницьких зусиль та зусиль з підтримання миру з боку Російської Федерації, яка вчергове демонструє нездатність виконувати взяті зобов’язання", – додав представник МЗС.

Зовнішньополітичне відомство також закликало українців наразі утриматися від відвідання Нагірного Карабаху, а тим, хто вже перебуває в регіоні, – уникати місць військової активності.

Нагадаємо, у ніч проти вівторка Вірменія заявила про обстріл своїх прикордонних населених пунктів з боку Азербайджану. Після цього Єреван вирішив звернутися до Росії, Організації договору колективної безпеки та ООН із вимогою вжити заходів.

Між сторонами вже понад 30 років триває конфлікт у зв'язку із захопленням Вірменією території невизнаного Нагірного Карабаху, який вважається частиною Азербайджану за міжнародним правом.

Детально про особливості конфлікту довкола Карабаху читайте в архівній публікації: Карабах, не схожий на Донбас: 8 відповідей на запитання про нову війну на Кавказі.

Ще на цю тему