Посольство Болгарії поновило роботу в Києві

12:00 13.09.2022

Міністерство закордонних справ Болгарії заявило про відновлення роботи свого посольства в українській столиці у понеділок, 12 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

«Наша країна, яка продовжує надавати всіляку допомогу Україні, включно з її громадянами, переміщеними внаслідок війни, категорично засуджує російську військову агресію та підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи територіальні води», – заявили в МЗС.

Зазначається, що посольство Болгарії в Києві очолюватиме тимчасовий повірений у справах і працюватиме в обмеженому штаті.

У відомстві додали, що на даному етапі консульський відділ посольства, який також працює у скороченому складі, відновить свою діяльність, надаючи обмежений спектр послуг, а повноцінна його робота почнеться після повного відновлення каналів зв'язку з Болгарією.

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня Президент Володимир Зеленський заявив, що повноцінну діяльність у столиці України відновили 50 посольств, а вірчі грамоти від іноземних послів відтепер прийматимуть у Софійському соборі.

Ще на цю тему