Міноборони Азербайджану заявило про обстріл своїх позицій на азербайджансько-вірменському кордоні

13:40 12.09.2022

Міністерство оборони Азербайджану заявило про те, що увечері 11 вересня підрозділи ЗС Вірменії здійснили обстріли по позиціях азербайджанської армії на державному кордоні між країнами.

Міноборони Вірменії спростовує це повідомлення, вказуючи, що ситуація на кордоні залишається стабільною, передає УНН.

Цитата

"На азербайджано-вірменському державному кордоні увечері 11 вересня підрозділи збройних сил Вірменії з позицій у напрямку населених пунктів Джиль Чямбярякського району та Ханазах Гориського району здійснили обстріли зі стрілецької зброї позицій Азербайджанської Армії у напрямку населених пунктів Новоіванівка Гедабекського району та Хюсюлю Лачинського району", - йдеться в повідомленні міноборони Азербайджану.

Деталі

Крім того, заявили у міноборони Азербайджану, членами "незаконних вірменських збройних формувань" на території країни, де тимчасово дислокується російський миротворчий контингент, було обстріляно позиції азербайджанської армії в напрямку населеного пункту Аггая Кяльбаджарського району. Повідомляється, що підрозділи країни "вжили адекватні заходи у відповідь".

Міноборони Вірменії спростувало це повідомлення, заявивши, що Азербайджан "продовжує розповсюджувати дезінформацію".

"У ніч із 10 на 11 вересня підрозділи ЗС Вірменії не відкривали вогонь по азербайджанських позиціях, що розташовані на східній ділянці вірмено-азербайджанського кордону. Ситуація на кордоні є відносно стабільною і перебуває під повним контролем ЗС Республіки Вірменія", - йдеться в повідомленні.

Що передувало

Відносини між колишніми радянськими республіками є напруженими з 1991 року, коли вірменські військові окупували Нагірний Карабах (Верхній Карабах), територію, визнану на міжнародному рівні частиною Азербайджану, та сім прилеглих районів.

В ході конфлікту восени 2020 року Азербайджан звільнив кілька міст та близько 300 населених пунктів та сіл, які майже три десятиліття були окуповані Вірменією.

Нагадаємо

26 серпня президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що країна повністю контролює стратегічне місто Лачин, яке три десятиліття було під окупацією Нагірного Карабаху.

Теми:

Ще на цю тему