Російські війська на Луганщині вкрали понад 1 мільйон тонн зерна – Гайдай

16:30 10.09.2022

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів про вилучення землі в пайовиків на окупованій Луганщині.

За його даними, власники паїв жалілися, що з ними не розраховуються за оренду або платять менше за стандартні 5%. Відтак деякі пайовики відмовляються продовжувати договори оренди із фермерами, пише Крим.Реалії.

«Маючи інформацію, що багато хто із пайовиків вирішив, або вже встиг, виїхати в безпечні регіони України, фермери поставили умову з’явитися особисто усіх, хто не погоджується й надалі надавати свою землю в оренду. Тобто, якщо орендодавець не з’явився особисто до орендаря, останній розуміє, що цю землю можна вкрасти», – розповів Гайдай.

Крім того, голова області повідомив про викрадення зерна російськими окупантами.

«Уряд» так званої «лнр» повідомляє про рекордний з моменту утворення «республіки» врожай ранніх зернових – 1,1 мільйона тонн зерна. Яким чином окупанти причетні до встановлення рекорду, напевно, не знають й вони самі. Бо правові аспекти виправдань відсутні. Вони не оздоблювали поля, не сіяли, не доглядали за ними, не купували нову техніку, а лише зібрали, коли навесні захопили ці райони Луганщини», – констатував посадовець.

За даними Гайдая, понад 80% від цього врожаю – «вкрадене в України зерно», при цьому 400 тисяч тонн цьогорічного врожаю вивезли в Росію.

«Із часом цей показник має збільшитися, бо в окупантів навіть немає достатньо техніки, аби вивезти все й одразу. Хочуть, але не можуть», – додав він.

Українська влада неодноразово повідомляла за час повномасштабного вторгнення Росії, що російські війська обстрілюють ангари із зерном та вивозять врожай із захоплених регіонів.

Теми:

Ще на цю тему