«Укрзалізниця» ввела обмеження на перевезення зернових до Польщі

17:40 09.09.2022

«Укрзалізниця» запровадила тимчасове обмеження на перевезення зернових до станції Щебжешин (Польща) через прикордонний перехід Ізов.

Про це пише Rail.insider, повідомляє видання Порти України.

Конвенція буде чинна із 10 по 20 вересня. Вона поширюватиметься на «злаки; насіння та плоди олійні, насіння, плоди та зерно інші, лікарські рослини та рослини для технічних цілей; солому та фураж; матеріали рослинні для виготовлення плетених виробів, інші продукти рослинного походження; залишки та відходи харчової промисловості; готові корми для тварин».

Крім того, з п’ятниці, 9 вересня, почала діяти конвенція щодо відправлення зернових на станцію Грубешув. Конвенцію ініціював польський перевізник PKP LHS.

Як пояснила представниця PKP LHS Юстина Новак під час наради із польськими перевізниками 8 вересня, зернові вантажі через перехід Ізов—Грубешув переважно заадресовані на дві станції, які обслуговує компанія. Це — Грубешув (таким чином вона виконує дві функції: прикордонної та станції призначення) та Щебжешин (розташована за 70 км від Грубешува, тут розташований перевантажувальний термінал PKP LHS).

«Проте ми не в змозі обробити всі вантажі, які заходять на LHS на двох станціях. Прохання обмежити відправлення зернових», — розповіла Новак.

Представниця PKP LHS пояснила, що зернові вантажі кілька годин проходять фітосанітарний контроль, через що значно ускладнюється робота станції Грубешув.
 

Ще на цю тему