Петербурзькі депутати закликають звинуватити Путіна в держзраді через війну / Документ

08:20 09.09.2022

Муніципальні депутати з Петербурга закликали Державну думу РФ звинуватити голову Кремля Володимира Путіна в державній зраді через розв’язану проти України війну.

Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на російське опозиційне видання Медуза.

Таке рішення ухвалила Рада муніципального утворення "Смольнінське" в Петербурзі. Тамтешні депутати хочуть звинуватити Путіна у держзраді та усунути його від влади.

За словами депутата МО "Смольнінське" Дмитра Палюги, рішення підтримало "більшість присутніх депутатів". Він також опублікував тексти рішення та звернення, які планують направити депутатам Держдуми. В ньому йдеться, що під час війни гинуть "молоді та працездатні" громадяни Росії, страждає російська економіка, НАТО розширюється на схід, а Україна отримує нову західну зброю, хоч Путін називав однією з цілей вторгнення "демілітаризацію".

"Ми вважаємо, що рішення президента Путіна про початок СВО ("спеціальна військова операція", так в Росії називають війну. - Ред.) шкідливе для безпеки Росії та її громадян. У зв'язку з цим ми просимо вас як заступника Державної Думи виступити з пропозицією про висування звинувачення у державній зраді проти Президента Російської Федерації, щоб відсторонити його від посади", - йдеться у зверненні.

Читайте: Путін відчайдушно намагається переконати світ у неефективності санкцій, однак вони працюють, - Держдеп США

Скільком депутатам планують надіслати це звернення, Палюга не вказав.

На самому початку повномасштабного вторгнення депутати муніципального утворення "Смольнінське" вже надсилали Володимиру Путіну звернення із закликом зупинити війну та піти у відставку. Вони також хотіли провести в Санк-Петербурзі антивоєнний мітинг, але на це не погодилася міська влада.

Фото з сайту Цензор.НЕТ

Ще на цю тему