Арешт Brocard: у російської бізнесвумен в Україні арештували активи

20:20 08.09.2022

Бюро економічної безпеки арештувало активи, 420 млн грн та понад 700 тис. товарів компаній відомої російської бізнесвумен, що займаються імпортом косметичних засобів та парфумів.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, пише УНН.

Як стало відомо, судячи з усього, йдеться про тетяну володіну, якій належить Brocard. І Подільський районний суд Києва вже арештовував 100% корпоративних прав мережі з продажу косметики Brocard.

Цитата

"Корпоративні права - 100% часток статутного капіталу двох суб’єктів господарювання на суму 881 тис. грн., понад 700 тис. одиниць продукції та кошти, які знаходяться на банківських рахунках, у розмірі понад 420 млн грн. арештовано за ініціативи Бюро економічної безпеки України", - сказано у повідомленні.

Деталі

За даними БЕБ, ці компанії через підконтрольні офшорні підприємства та компанію з росії, згідно з структурою власності, належать відомій російській бізнесвумен.

"Основний вид діяльності цих компаній - імпорт косметичних засобів та парфумів, які в подальшому реалізуються гуртом та в роздріб через мережу магазинів та Інтернет", - зазначили у бюро.

Аналітики департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ, як вказано, встановили порушення службовими особами цих товариств вимог податкового, валютного та іншого законодавства України. "Загальна сума податків, що не надійшла до Державного бюджету від діяльності підприємств становить понад 50 млн грн", - зауважили у бюро.

Детективи БЕБ у справі провели обшуки офісних та складських приміщень компаній та, як повідомляється, "вилучили необліковані товарно-матеріальні цінності у кількості понад 700 тис. одиниць".

Досудове розслідування ведеться у кримінальному провадженні за ознаками умисного ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України).

Ще на цю тему