Посольство України надало вказівки, як перетнути кордон і перебувати у Туреччині на авто з українськими номерами

14:00 08.09.2022

З метою уникнення проблемних ситуацій з автомобілями посольство вкотре наголосило на правилах перебування автомобілів на іноземній реєстрацій на території Турецької Республіки.

Про це інформує посольство України в Туреччині, пише УНН.

Деталі

1. Законний термін перебування українського авто в Туреччині становить 90 днів з можливістю продовження терміну перебування ще на 90 днів шляхом звернення до Митної служби Туреччини окремою особистою заявкою.

2. В разі наявності у Вас посвідки на проживання більше зазначеного терміну Вам необхідно звернутись до Митної служби для легалізації терміну перебування авто на основі посвідки на проживання в Туреччині.

3. Право керування автомобілем відповідно до турецького законодавства має власник авто та його близькі родичі (чоловік/дружина або діти).

4. Офіційно довіреність на право керування автомобілем в Туреччині не визнається. Однак, довіреності на окремі дії з автомобілем визнаються, зроблені в турецького нотаріуса.

5. В систему митної служби інформація про особу, яка здійснила ввезення авто вноситься автоматично по водію (якщо інше окремим зверненням зроблено не було), незалежно від того чи є він власником транспортного засобу;

6. Якщо разом з водієм в’їжджає також власник авто, то інформація про особу, яка ввезла авто вноситься по власнику автомобіля.

При виїзді з Туреччини без авто, яке було ввезено, особа яка ввезла авто має в обовʼязковому порядку попередити про це митницю окремою заявою. В іншому випадку митним органом буде накладено значний штраф (може досягати 200 000 турецьких лір (понад 400 тисяч. грн) відповідно до вартості та року випуску автомобіля).

Ще на цю тему