Греція продовжить паркан на сухопутному кордоні з Туреччиною на 140 км

08:40 08.09.2022

Греція планує продовжити огорожу з колючого дроту вздовж північного кордону з Туреччиною, щоб запобігти в'їзду мігрантів до країни.

Про це заявив міністр із захисту громадян Такіс Теодорікакос, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

40-кілометровий паркан буде подовжено ще на 140 кілометрів, сказав міністр під час візиту в регіон Еврос.

Огорожа, спочатку встановлена ​​в 2012 році, востаннє була продовжена в 2021 році, через рік після того, як десятки тисяч шукачів притулку спробували потрапити в ЄС через північний кордон Греції, коли Туреччина заявила, що більше не перешкоджатиме їм у цьому.

Греція була на передовій міграційної кризи в Європі в 2015 і 2016 роках, коли туди прибули мільйони біженців, які тікали від війни та бідності з Сирії, Іраку та Афганістану, переважно через Туреччину.

Відтоді кількість прибулих різко впала, але в останні місяці грецька влада заявила, що заборонила в’їзд значній кількості людей.

За даними поліції, за перші сім місяців року влада заарештувала 7484 біженців і мігрантів, з яких 3554 перебували в Евросі.

Теородікакос сказав, що проєкт має на меті надіслати чітке повідомлення про рішучість Греції "проти тих, хто інвестує в людські страждання, щоб служити прихованим інтересам" і "проти тих, хто використовує міграцію як зброю, намагаючись шантажувати Європу".

Уряд також планує найняти додатково 250 прикордонників і модернізувати системи спостереження в цьому районі.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у вівторок повторив своє попередження Греції про те, що Туреччина може "раптово прийти однієї ночі".

Теми:

Ще на цю тему