Генштаб підтвердив, що бази в Криму обстріляли українськими ракетами

20:00 07.09.2022

У Генштабі України підтвердили, що Збройні сили у серпні завдали ракетних ударів по авіабазах Росії в окупованому Криму. 

Про це розповіли головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Михайло Забродський у статті для видання Укрінформ, пише Українська правда.

«Переконливим прикладом правильності такого підходу в поточному році є успішні зусилля ЗС України з фізичного перенесення бойових дій на тимчасово окуповану територію АР Крим. Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримським авіабазам противника, перш за все – по аеродрому Саки», - йдеться у статті. 

До цього Україна офіційно не брала на себе відповідальність за вибухи у серпні на авіабазах в окупованому Криму.

  • Міноборони Росії тоді заявляло, що пожежа на авіабазі "Саки" в окупованому Криму виникла внаслідок детонації кількох авіаційних снарядів.
  • Міноборони України заявляло, що не може встановити причину займання в Новофедорівці.
  • Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк також стверджував, що Київ не причетний до вибухів на аеродромі.
  • Міністр оборони Олексій Резніков припустив, що причиною вибухів в окупованому Криму могло стати недбале куріння, причому в кількох небезпечних місцях одночасно.
  • Видання "The New York Times" із посиланням на "високопоставленого українського військового" писало, що за вибухами на аеродромі в окупованому Криму нібито стоять українські сили.

Ще на цю тему