За держзраду чотирьом суддям з Криму «світить» по 15 років в'язниці

16:20 07.09.2022

Прокуратура АРК та Севастополя скерувала до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох суддів, які зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу державі-окупанту.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя у Фейсбуці.

«Прокуратура автономії в порядку спеціального досудового розслідування скерувала до суду чотири обвинувальні акти стосовно чотирьох кримських суддів», - ідеться в дописі.

Дії обвинувачених кваліфіковано як державна зрада за ч. 1 ст. 111 КК. Санкція цієї статті передбачає від 12 до 15 років позбавлення волі.

Зазначається, що після окупації півострова четверо українських суддів, які працювали у судах АР Крим, зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта.

Зокрема, вони обійняли посади у незаконно створених "Верховному суді Республіки Крим" Первомайському районному та Керченському міському судах.

"Фігуранти безпосередньо сприяли становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові, а також брали участь у формуванні та організації роботи окупаційних судів”, - наголошують у прокуратурі.
 

Ще на цю тему