Ердоган повторив погрозу Греції попри заклики ЄС припинити агресивну риторику

10:40 07.09.2022

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у вівторок 6 вересня повторив своє попередження Греції про те, що Туреччина може "раптово прийти однієї ночі".

Про це пише Associated Press, повідомляє Європейська правда.

Відповідаючи на запитання щодо раніше використаного ним виразу та можливості військових дій Туреччини проти свого союзника по НАТО, Ердоган повторив цей вислів.

"Те, про що я говорю, — це не сон. Якщо я сказав, що ми можемо прийти однієї ночі раптово, це означає, що, коли прийде час, ми можемо прийти раптово однієї ночі", — сказав він на пресконференції в боснійській столиці Сараєво.

Туреччина та Греція мають багаторічні суперечки щодо низки питань, включаючи територіальні претензії в Егейському морі та розбіжності щодо повітряного простору там.

Напередодні речник зовнішньополітичної служби ЄС оприлюднив заяву, у якій закликав Ердогана припинити агресивну риторику на адресу Греції.

У відповідь Міністерство закордонних справ Туреччини заявило, що заяви інституцій ЄС та Чехії, яка зараз головує у Євросоюзі, не мають для країни "жодної цінності".
 

Ще на цю тему