Посольство РФ у Ризі, «переселене» на вулицю Незалежності України, досі не змінило адресу

20:00 06.09.2022

Посольство Росії у столиці Латвії вже шість місяців ухиляється від заміни таблички зі своєю адресою - після того, як цю частину вулиці Антоніяс перейменували на Незалежності України.

Про це повідомляє Delfi, пише "Європейська правда".

У Ризькій думі - органі самоврядування - повідомили, що давно підготували нові таблички з назвою вулиці та передали їх консульському департаменту МЗС Латвії, аби там попросили посольство РФ змінити таблички. Проте посольство досі ухиляється від оновлення назви вулиці, а міська влада не може застосувати за це ніякі санкції, оскільки йдеться про дипломатичну місію. 

У Ризі зі ставка біля знесеного радянського пам’ятника відкачали воду, рибу віддали зоопарку
Для власників будівель, на яких не поширюється дипломатичний імунітет, за таке порушення передбачений штраф розміром від 10 до 150 євро.

Коли це питання підняли попередного разу - на початку серпня - в МЗС Латвії прокоментували, що передали таблички посольству РФ і комунікують на цю тему, але питання доведеться вирішувати у рамках Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

Рішення змінити назву вулиці Антоніяс на ділянці між бульваром Калпака та вулицею Реріха Ризька дума ухвалила ще 10 березня. Передбачалося, що протягом двох місяців на ділянці мають бути розміщені нові покажчики, а протягом одного місяця Ризька дума має змінити адреси об'єктів.

Ще на цю тему