«Схід-2022»: путін, шойгу і герасимов проінспектували хід навчань

19:40 06.09.2022

Диктатор володимир путін та вище військове керівництво у вівторок взяли участь у великомасштабних військових навчаннях за участю Китаю та кількох дружніх росії країн.

Передає УНН з посиланням на росЗМІ.

Деталі

путін у вівторок був присутній на навчаннях "Схід-2022", які проходять на полігонах на Далекому Сході росії та у водах біля її східного узбережжя.

путін зустрівся з міністром оборони сергієм шойгу та начальником військового штабу валерієм герасимовим на Сергіївському полігоні, щоб спостерігати за завершальним етапом навчань.

Навчання, в яких беруть участь кілька сусідів росії, а також Сирія, Індія та ключовий союзник Китай, розпочалися 1 вересня і мають завершитись у середу.

За даними Москви, у навчаннях повинні були бути задіяні понад 50 тисяч військовослужбовців та понад 5 тисяч одиниць військової техніки, у тому числі 140 літаків та 60 кораблів.

Востаннє подібні навчання проводились у 2018 році.

Візит путіна на Далекий Схід продовжиться в середу у Владивостоці, де він, як очікується, виступить на Східному економічному форумі. За даними кремля, у чотириденному форумі, який стартував у понеділок, візьмуть участь понад 5000 людей. Найбільша делегація приїде із Китаю.

На пленарному засіданні форуму до путіна приєднається вищий законодавець Китаю Лі Чжаньшу, який посідає третє місце в китайській урядовій ієрархії, а двостороння зустріч також включена до порядку денного.

Лі стане найвищим політиком Комуністичної партії, який відвідав країну після військової інтервенції Москви в Україні.

"Безмежні" відносини

Пекін і Москва останніми роками зблизилися, нарощуючи співробітництво в рамках відносин, які вони називають "безмежними", виступаючи як противага глобальному пануванню Сполучених Штатів.

Пекін відмовився засудити інтервенцію Москви в Україні та надав дипломатичне прикриття, розкритикувавши західні санкції та продаж зброї Києву, що посилило напруженість у відносинах між Китаєм та Заходом.

Напруженість ще більше загострилася під час серпневого візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на самоврядний демократичний Тайвань, який Китай вважає своєю територією. Москва була повністю солідарна з Пекіном, звинувативши Вашингтон у "дестабілізації" світу.

Пізніше цього місяця саміт Шанхайської організації співробітництва, запланований на 15 і 16 вересня в Узбекистані, також може стати можливістю для Москви та Пекіна зміцнити зв'язки.

Востаннє два президенти зустрічалися у Пекіні на початку лютого перед зимовими Олімпійськими іграми і за кілька днів до того, як путін напав на Україну.

Теми:

Ще на цю тему