Військові рф залишаються на Запорізькій АЕС, в двох блоках розташована зброя

16:40 05.09.2022

На Запорізькій атомній електростанції в роботі залишається тільки 6-й енергоблок, який подає електроенергію в енергосистему України та забезпечує власні потреби Запорізької АЕС.

Як пише група Інформаційний спротив, зауважень до роботи обладнання і систем безпеки наразі немає, повідомляє Енергоатом.

«Нагадаємо, ввечері 3 вересня після чергових обстрілів російськими окупантами була пошкоджена лінія зв’язку Запорізької АЕС з енергосистемою України, внаслідок чого о 19:35 енергоблок №5 ЗАЕС був відключений від мережі. Місія МАГАТЕ на Запорізькій АЕС продовжує свою роботу», — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що військові рф залишаються на майданчику Запорізької АЕС, а в машинних залах 1-го та 2-го блоків розташовані вантажівки зі зброєю та боєприпасами.

«Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових, та повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу», — акцентовано у повідомленні.
 

Ще на цю тему