Сталеливарний завод у Кривому Розі перебуває на межі зупинення 

15:00 05.09.2022

Через блокаду українських портів та низькі ціни на сталь ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» перебуває на межі зупинення. 

Про це заявив гендиректор комбінату Мауро Лонгобардо в інтерв’ю Financial Times, повідомляє GMK Center, пише видання Порти України.

Сталеливарний завод у Кривому Розі доведеться повністю закрити, якщо блокаду українських портів Чорного моря не буде знято або світові ціни на сталь не почнуть зростати”, — зазначив Лонгобардо.

За його словами, наразі підприємство експлуатує лише одну доменну піч із чотирьох, виробляючи кілька тисяч тонн продукції. Метал відвантажують переважно українським покупцям. 

Без морських портів в Україні немає металургії. Ми зробили все, що могли”, — додав гендиректор «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Завод намагався експортувати метал до Польщі, але додаткові витрати на перевезення сягнули $100-130 за тонну. Собівартість продукції компанії перевищила ринковий рівень цін на $120 за тонну, через погіршення стану світової економіки влітку. Крім того, компанія не може довго підтримувати 26 тис. співробітників.

До повномасштабного вторгнення РФ, Україна експортувала значну частину металопродукції з Маріупольського порту, який наразі перебуває в окупації.

«ArcelorMittal Кривий Ріг» — найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки.
 

Ще на цю тему