Сьогодні у Брюсселі - засідання Ради асоціації ЄС-Україна

13:20 05.09.2022

Сьогодні урядова делегація України на чолі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем бере участь у заходах восьмої Ради асоціації ЄС-Україна.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської Ради. 

«Рада асоціації обговорить порядок денний двосторонніх відносин між ЄС й Україною, зокрема, імплементація Угоди про асоціацію. Сторони обговорять також підтримку, яку ЄС надає Україні з початку агресивної війни росії, та подання України на членство в ЄС», - йдеться у документі.

Під час переговорів, що розпочнуться сьогодні після полудня з підписання двосторонніх угод, з європейської сторони головуватиме Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Як очікується, в ході зустрічі відбудеться сесія з обмеженим доступом, під час якої представники ЄС та України обміняються поглядами на поточну ситуацію, що пов’язана із агресивною війною росії проти України, а також розглянуть інші глобальні та регіональні питання.

Перед початком Ради асоціації Прем’єр-міністр України проведе робочий сніданок у Європейському Парламенті на запрошення президента цієї євроінституції Роберти Мецоли, а також зустрінеться з віце-президентом Європейської Комісії Марошем Шевчовичем.

За підсумками Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі відбудеться пресконференція за участі керівника уряду України та Високого представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики.

Після цього Прем’єр-міністр України проведе зустріч із президентом Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Сьогодні ввечері за участі Дениса Шмигаля в Українському хабі у приміщенні Європарламенту під егідою Центру європейської політики (ЕРС) відбудеться конференція, що присвячена злочинам росії на території України, що були скоєні в ході агресивної війни проти нашої країни. Захід відбудеться за підтримки Офісу Президента України та Фонду Віктора Пінчука. У відкритті заходу візьмуть участь Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та (онлайн) керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Як очікується, у конференції у гібридному форматі візьмуть участь президент Європарламенту Роберта Мецола, єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, керівник агентства Євроюст Ладіслав Хамран, прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, генеральний прокурор України Андрій Костін.

У рамках заходу в Українському хабі в Брюсселі буде відкрита виставка, присвячена жахам загарбницької війни росії проти України.
 

Ще на цю тему