Перейшли на бік ворога: ДБР заочно повідомило про підозру дев’яти зрадникам-військовим із Криму

08:30 03.09.2022

Співробітники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру дев’яти колишнім військовослужбовцям групи зенітних дивізіонів однієї з військових частин Збройних Сил України, які перейшли на бік ворога після окупації АР Крим в 2014 році.

Як зазначили у відомстві, зокрема серед підозрюваних – начальник штабу, командир батареї, заступники командирів дивізіонів та інші офіцери. Так, один із них Денис Подобєдов зараз обіймає посаду заступника командира зенітного ракетного полку та керує протиповітряною обороною окупантів в Криму, пише ZN.UA.

«Крім того, що ці ексвійськові сприяли в окупації півострова, під час повномасштабного вторгнення рф в Україну більша частина з них продовжила воювати на стороні ворога. Але ці злочини не мають терміну давності і всі зрадники України обов’язково будуть притягнуті до відповідальності», - заявили в ДБР.

Усім оголошено підозру у дезертирстві та державній зраді (ч. 1 ст. 408 та ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, очільник окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов заявив, що понад 1200 «добровольців» з анексованого Росією півострова беруть участь у війні проти України. Аксьонов переконує, що «практично щодня» до нього звертаються «хлопці різного віку, які бажають взяти участь у спеціальній воєнній операції».
 

Ще на цю тему