Понад 2000 китайських військовослужбовців приєдналися до російських навчань "Схід - 2022"

09:00 02.09.2022

Понад 2000 китайських військовослужбовців приєдналися до росії у навчаннях "Схід -2022" цього року, які стартували у Далекосхідному військовому окрузі Сибіру, ​​а також в акваторіях та прибережних зонах Японського та Охотського морів.

Повідомляють державні ЗМІ Китаю, передає УНН.

Деталі

Китай направив підрозділи армії, флоту та авіації під командуванням Північного округу чисельністю понад 2000 осіб для участі у військових навчаннях "Схід-2022", які розпочалися у середу в росії, повідомляє газета Global Times.

За словами посла Китаю в росії Чжан Ханьхуея, військова співпраця між Пекіном і Москвою не спрямована на жодну іншу країну.

Посол сказав, що дві країни раніше організовували спільні військові навчання та спільне патрулювання, і зв'язки поглиблюються внаслідок взаємного перехресного розгортання військ на серії військових навчань.

"Серед іншого, з метою поглиблення обмінів у галузі оборони та безпеки, боротьби з регіональним тероризмом та захисту суверенітету та територіальної цілісності", - додав він.

Global Times зазначила, що ці маневри стали першим випадком, коли Китай направив сили з трьох видів своїх збройних сил для участі в одному російському навчанні.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що у навчаннях "Схід" візьмуть участь військові з Азербайджану, Алжиру, Вірменії, білорусії, Індії, Казахстану, Киргизстану, Китаю, Лаосу, Монголії, Нікарагуа, Сирії та Таджикистану.

 

Теми:

Ще на цю тему