Колишній директор держкомпанії-судновласника із Севастополя отримав підозру за події 2014 року

19:40 01.09.2022

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру колишньому директору севастопольського ДП «Сервіс» у зв’язку з подіями 2014 року. 

Про це повідомила прес-служба ДБР, пише видання Порти України.

За даними слідства, після окупації Севастополя росіянами підозрюваний незаконно вивів $147,5 тис., які належали державному підприємству, на рахунок у російському банку.

Встановлено, що він навмисно відкрив рахунок в російському банку вже на початку окупації АР Крим, аби кошти стали недоступні для української сторони. Ці гроші були отримані держпідприємством від надання в оренду двох морських суден”, — вказали в ДБР.

ДП «Сервіс» є власником і оператором великого автономного морозильного траулера «Олексій Слободчиков». У 2014 році підприємство володіло також траулером «Іван Голубець», який затонув у липні 2019 року.

Зазначається, що підозрюваний, якому інкримінують розтрату майна через зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України), нині перебуває на тимчасово окупованій території, тому слідство планують вести заочно.

Директором ДП «Сервіс» на момент окупації був Юрій Гурін.
 

Ще на цю тему