Не обмежуватись напівзаходами: Кулеба оцінив результати зустрічі глав МЗС країн ЄС у Празі

08:40 01.09.2022

Глава МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував рішення міністрів закордонних справ Європейського Союзу повністю призупинити дію угоди про спрощення візового режиму з Росією. 

За словами глави міністерства, у цьому питанні не можна обмежуватися напівзаходами, передає Укрінформ.

«Тому, якби я зіткнувся з ситуацією, де я маю обирати між напівзаходами, наприклад щодо віз, і будь-якими іншими заходами, я б вибрав будь-який інший захід. Я б скоріше взяв більше часу на обговорення, більше часу для знаходження рішення, яке надало би справді жорсткий захід», - сказав Кулеба на конференції «Форум 2000» у Празі.

Глава дипвідомства також зазначив, що зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС у Празі дозволила прояснити позицію окремих країн щодо санкцій проти РФ.

«Рішень як таких немає, це була неформальна зустріч. Я не можу сказати, що я задоволений. Я буду задоволений, коли я побачу результат. Але це була важлива можливість прояснити позицію України, краще відчути та зрозуміти позицію окремих країн та домовитися про деякі конкретні речі, наступних кроках і щодо озброєння, і щодо санкцій, які приведуть вже незабаром до результату», - заявив Кулеба.
 

Ще на цю тему