До кінця року в РФ майже закінчаться снаряди, артилерія та бронетехніка – ЗМІ

20:00 31.08.2022

До кінця 2022 року в Росії спостерігатиметься гострий дефіцит снарядів, артилерії та бронетехніки.

Как пишет Українська правда об этом сообщает: The Insider

Дослівно: "Пів року війни для Росії призвели не тільки до колосальних непоправних втрат у живій силі, але й до величезної витрати озброєнь та військової техніки: керованих ракет вже дуже мало, снаряди для артилерії та бронетехніка вичерпаються до кінця року, а стан військової авіації не дозволяє вести повномасштабну повітряну кампанію.

Через санкції Росія не може продовжувати повноцінне промислове виробництво озброєнь і поповнювати запаси озброєнь, які швидко добігають кінця".

Деталі: Згідно з аналізом видання, за пів року агресії проти України Росія мала витратити не менше 7 млн ​​снарядів, без урахування втрат прифронтових складів внаслідок українських ударів.

"При збереженні інтенсивності війни на нинішньому рівні Москва вже до кінця 2022 року зіткнеться зі справжнім снарядним голодом і з метою економії змушена буде скорочувати використання артилерії", - йдеться в тексті.

Автор зазначає також проблему зношування стволів. При цьому, якщо направляючі на реактивних системах залпового вогню при належному обслуговуванні мають тривалий ресурс експлуатації, то у нарізних гармат артилерійських, як і у танкових гармат, стволи зношуються набагато швидше.

ВІДЕО ДНЯ
Як пише видання, до кінця 2022 року зношування артилерії саме собою призведе до різкого зниження її ефективності.

Таким чином, очікуваний снарядний голод має збігтися з наростаючим дефіцитом артилерійських знарядь.

При цьому, як пише The Insider, "справи йдуть зовсім не гладко" і у виробництві артилерії та боєприпасів.

"Будучи відрізаними від поставок західного обладнання, запчастин і матеріалів і одночасно обмеженими за людським капіталом та продуктивністю праці, російські виробники артилерії та боєприпасів неминуче зіткнуться в найближчій перспективі не стільки зі стагнацією, скільки зі скороченням виробництва", - йдеться в тексті.

Також у РФ наростає дефіцит далекобійних ракет. Однак Росія маскує цей дефіцит обстрілами українських міст з далекобійної реактивної артилерії та використанням комплексів ППО/ПРО С-300/С-400 для ударів по наземних цілях.

Навряд чи російська промисловість має потенціал для серйозного збільшення виробництва ракет через не лише ембарго на постачання обладнання та кадрових обмежень, а й через порівняно низьку продуктивність праці, йдеться у тексті.

Також згадується про можливий дефіцит бронетехніки. "Навіть з урахуванням підвезення відносно свіжої, нехай і не нової бронетехніки з військових частин та баз зберігання, левова її частка за збереження високої інтенсивності бойових дій до кінця 2022 року повинна буде піти на ремонт, за умови, що не буде знищена", - пише видання.

Воно зазначає, що ситуація в авіації, "на перший погляд, виглядає краще". Сьогодні з урахуванням втрат і поломок Росія все ще здатна тримати біля кордонів близько 400 бойових літаків різних типів і приблизно 360 вертольотів, хоча далеко не всі є ударними.

"Проте вести повномасштабну повітряну кампанію Росія виявилася не здатною від початку війни, а зараз її можливості для такої кампанії лише скоротилися", - йдеться у статті.

Ще на цю тему