Noble Partner 2022: У Грузії почалися навчання НАТО, в яких уперше беруть участь Швеція та Японія

09:40 30.08.2022

На тренувальному полігоні 4-ої піхотної бригади Збройних сил Грузії в селі Вазіані в понеділок 29 серпня було офіційно оголошено про початок щорічних навчань НАТО Noble Partner 2022.

В навчаннях вперше за їхню історію беруть участь представники Швеції та Японії. Про це передає Європейська правда з посиланням на офіційне повідомлення міністерства оборони Грузії.

Щорічні навчання Альянсу Noble Partner 2022 у Грузії відбуваються вже вшосте. Їх очолюють Східне командування грузинських Сил оборони спільно з Командуванням Армії США в Європі та Африці.

Мета навчань полягає в "посиленні готовності та взаємосумісності між Грузією, США, регіональними партнерами і союзними країнами для забезпечення стабільного й безпечного середовища в Чорному морі".

Участь у Noble Partner 2022 візьмуть понад 2400 військовослужбовців із 22 країн, зокрема багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади, а також Швеції та Японії, які будуть присутніми на навчаннях уперше.

Раніше повідомлялося, що в північній Фінляндії в районах Рованіемі та Роваярі з 29 серпня по 2 вересня відбудуться міжнародні військові навчання Vigilant Knife за участі Швеції та Великої Британії.
 

Ще на цю тему