Німеччина готується до можливої ​​націоналізації Gazprom Germania, – Reuters

13:30 28.08.2022

Уряд Німеччини створив холдингову компанію для проведення можливої ​​націоналізації Gazprom Germania, енергетичного бізнесу, який покинув російський ПАО «Газпром».

Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Енергетичний регулятор Німеччини заявив у квітні, що керуватиме компанією – бізнесом з торгівлі, зберігання та передачі – в інтересах Німеччини та Європи.

Під назвою Securing Energy for Europe Holding GmbH (SEEHG) холдингова компанія відповідає за інвестиції компанії, повідомляє газета з посиланням на урядовий документ.

Двоє юристів юридичної фірми CMS Hasche Sigle є керуючими директорами. Компанія відмовилася коментувати звіт, посилаючись на зобов’язання щодо конфіденційності.

Міністерство економіки Німеччини заявило, що йому відомо про холдингову компанію та що її створення є запобіжним кроком для будь-яких заходів з реструктуризації.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему