Суд Праги визнав банкрутом чеську «дочку» російського «Сбербанку»

11:30 27.08.2022

Міський суд Праги визнав банкрутом Sberbank CZ – дочірню компанію підсанкційного російського ПАТ «Сбербанк Росії».

Про це повідомляє Radio Prague International, передає Укрінформ.

Як зазначається, наприкінці липня Празький міський суд відкрив провадження у справі про неспроможність Sberbank CZ. Банк неплатоспроможний, і згідно з даними за червень, за ним числяться прострочені зобов'язання на суму понад 61 мільярд крон (2,3 мільйона євро).

«Під час банкрутства активи боржника продаються, а виручені кошти розподіляються між його кредиторами», – йдеться у повідомленні.

Суд проведе 6 жовтня повторне слухання щодо поданих кредиторами позовів. Цього ж дня, як випливає з інформації у реєстрі неплатоспроможності, відбудуться збори кредиторів.

Чеський національний банк (ЧНБ) на початку травня відкликав банківську ліцензію у Sberbank CZ, після чого Празький міський суд вжив відповідних заходів щодо ліквідації банку.

Заходами щодо відкликання ліцензії ЧНБ відреагував на погіршення ситуації в дочірній компанії «Сбербанку» через відток депозитів після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему