У Криму «обвинувачення» вимагає 15 років ув'язнення для Джелялова та братів Ахтемових

17:20 25.08.2022

У «верховному суді» Криму відбулося «судове засідання» у «справі» Нарімана Джелялова та братів Ахтемових, на якому обвинувачення вимагало їм 15 років позбавлення волі.

Як передаєУкрінформ, про це повідомляє «Кримська солідарність», оприлюднивши відповідне відео.

Зазначається, що "суд" відбувся 24 серпня, під час якого розглядалася справа по суті.


"У своїх дебатах сторона захисту вказувала на численні порушення кримінально-процесуального законодавства", - прокоментувала адвокат Сафіє Шабанова.

Вона наголосила, що «державне обвинувачення» просить у «суду» покарання всім підзахисним у вигляді 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня під час судового засідання у сфабрикованій справі Азіза та Асана Ахтемових, а також першого заступника Меджлісу Нарімана Джелялова в'язням Кремля продовжили термін ув'язнення на три місяці.

3 і 4 вересня 2021 року в тимчасово окупованому рф Криму силовики провели незаконні обшуки й затримали Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза та Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова.

6 вересня 2021 року Київський районний "суд" Сімферополя заарештував Джелялова та братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов та Усеїнов отримали 14 і 15 діб адміністративного арешту відповідно.

Джелялова обвинувачують у вчиненні диверсії на газопроводі у селі Перевальне Сімферопольського району (ч. 1 статті 281 КК рф).

Ще на цю тему