МЗС Чехії викликало російського посла через коментарі про тероризм щодо міністра оборони

12:40 25.08.2022

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський викликав російського посла Александра Змєєвського після того, як Росія звинуватила міністра оборони Яну Чернохову в підтримці тероризму.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Чернохова написала у Twitter, що їй шкода не Дар’ї Дугіної, нещодавно вбитої доньки ідеолога "русского міра" Александра Дугіна, ані її батька, а радше тисячі вбитих внаслідок їхньої пропаганди.

Посол Росії в ООН Василь Небензя відреагував, заявивши: "Навіть якщо залишити осторонь мораль, яка вже давно замінена русофобією серед наших західних колег, заяви Чернохової є, за своєю суттю, відкритою підтримкою та вихвалянням теракту проти нашого громадянина".

Пізніше Чернохова відкинула звинувачення посла, заявивши, що є принципова різниця між святкуванням теракту та "невисловленням жалю з приводу смерті фашистського пропагандиста, який публічно закликав до негайного знищення українців".

У середу 24 серпня Ліпавський написав у Twitter: "Якщо Росія хоче говорити про тероризм, вона повинна підмести власний поріг".

Прем’єр-міністр Петр Фіала також відреагував через свого речника, заявивши, що "звинувачення Яни Чернохової в підтримці тероризму будь-яким представником Російської Федерації, який здійснює воєнні злочини в Україні, не може можна вважати чимось іншим, ніж проявом найвищого цинізму".

Нагадаємо, посол України у Ватикані розкритикував Папу Франциска, який назвав "безневинною жертвою війни" загиблу Дар'ю Дугіну, дочку ідеолога Путіна.

Ще на цю тему