Посол ЄС привітав українців з Днем Незалежності: «Ми - одна родина»

09:40 24.08.2022

Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас опублікував відеозвернення до 31-ї річниці незалежності України.

Про це повідомляє Європейська правда.

Посол зазначив, що ця річниця - надзвичайна, одночасно радісна й трагічна.

«Це день свята. Ми відзначаємо вашу стійкість протягом пів року жорстокого повномасштабного вторгнення Росії та 8 років агресії. Але, як і кожен день зараз, це також день скорботи за загиблими, за тими, хто постраждав і став жертвою російських звірств, хто втратив своїх близьких і свої домівки. 

Це перший день незалежності, коли Україна вже стала країною-кандидатом на членство у ЄС. Європа святкує разом з вами і Європа сумує разом з вами», - зазначив Матті Маасікас. 

Він нагадав, як Євросоюз реальними діями допомагає Україні - підтримуючи постраждалих від війни, надання життєво важливих послуг і збереження нормального життя в Україні, підтримуючи реформи, необхідні для вступу України до ЄС, надавши можливість українцям тимчасово жити і працювати у країнах ЄС, надаючи допомогу для української армії на мільярди євро. 

«Євросоюз продовжить підтримувати Україну в її боротьбі з російською агресією, під час відбудови та на вашому шляху до ЄС. Бо ми - одна родина. Ми поділяємо спільні цінності і хочемо жити в демократії та процвітанні, а не в темряві тоталітаризму. Разом ми Європа. Слава Україні!», - підсумовує Матті Маасікас.
 

Ще на цю тему