«Газпром» погодився дати Молдові відстрочку на оплату за газ

12:00 23.08.2022

Російська газова компанія ПАТ «Газпром» у понеділок схвалила відтермінування платежу за постачання газу акціонерному товариству «Молдовагаз» у серпні 2022 року.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на повідомлення «Газпрому».

«АТ «Молдовагаз» не виконало контрактних зобов'язань перед ПАТ «Газпром» щодо оплати авансу за постачання газу в серпні 2022 року. У зв'язку з цим «Молдовагаз» звернувся до «Газпрому» з проханням перенести термін оплати авансу до 1 вересня 2022 року», – йдеться в повідомленні.

«Газпром» ухвалив рішення у винятковому порядку погодитися з цим проханням», – додали в російській компанії.

У середині серпня керівник молдовської компанії «Молдовагаз», яка фактично контролюється російським «Газпромом» Вадим Чебан заявив, що не зможе заплатити за російський газ, спожитий у серпні – не вистачає грошей.

Він пояснив, що причиною цього стала відмінна методологія розрахунку тарифу за газ Національного агентства з регулювання енергетики Молдови, яке підвищило його не настільки високо, як цього просив «Молдовагаз».

Після цього компанія звернулась до «Газпрому» з проханням відтермінувати сплату за газ у серпні.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Теми:

Ще на цю тему